dimarts, 1 d’octubre del 2013

Perquè classifiquem les rutes



En aquest bloc volem encetar una nova secció, recomanar-vos rutes per veure si us animeu a caminar. 

Des de sempre, un dels nostres objectius ha estat encomanar la passió per caminar.

I pensem que una manera d’acostar-nos-hi és, a més d'explicar-vos i recomanar-vos rutes, donar-vos més informació. Aquesta és la nostra classificació, podeu utilitzar-la o no, però la intenció és completar la informació que us donem de la ruta. 
Senderisme, Vistes al Pedraforca / Senderismo, Vistas al  Pedraforca
Vistes al Pedraforca

Els anys d'experiència m'han ensenyat que a més del traçat de la ruta, qui s'incorpora (o voldria incorporar-se) a això que en diem senderisme necessita saber si podrà fer o no la ruta. Senderisme és un terme massa ampli, un terme que sovint l’hem utilitzat molt els tècnics i poc les persones que els agradaria caminar. I és per aquest motiu que volem provar de donar-vos més informació.  
Senderisme: molts indrets estan a l'abast de tothom / Senderismo: muchos lugares están al alcance de todos
Molts indrets estan a l'abast de tothom

D'entrada voldria dir-vos que caminar és com qualsevol altra esport o activitat física que coneixeu: és necessari començar poc a poc i a mida que et sents segur i en forma, tu mateix vas veient com avances. 

En l'activitat de caminar passa -o hauria de passar- el mateix. Potser al principi caminarem poques passes i a prop de casa. Si t'agrada, si et sents segur, si t'hi veus en forma, tu mateix aniràs pujant el llistó. 
Senderisme: Camí a la capçalera de l'Onyar / Senderismo: Camino a la cabecera del Onyar
Camí a la capçalera de l'Onyar

I dic a això perquè massa vegades he vist amics i coneguts que la seva primera ruta ha estat el Pedraforca, l'Olla de Núria o fins i tot, la Pica d'estat. No tan sol ha estat una imprudència sinó que sovint penso que hem perdut un caminador/a per sempre més!. Dubto que sense la preparació física necessària, sense la preparació tècnica es pugui gaudir gaire d'aquestes fantàstiques i meravelloses excursions. 
Caminar també vol dir adquirir una forma física, vol dir entrenament, vol dir tècnica, vol dir disciplina,; i no vulguem pensar que el primer dia serem  capaços de fer allò mateix  una personaque ja fa molts anys que camina. Això no val per a cap esport i tampoc pel senderisme. .. 

Ara bé, també us dic que caminant s'arriba a tot arreu. Només és qüestió de temps. 

Espero que us animeu a continuar aquesta afició. Si és així, us asseguro que us depara grans plaers.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari
Marta