Classificació de les rutes

La classificació que fa Idees de les rutes per caminar rutes


Passejada senzilla
És una excursió curta, fàcil i generalment planera que es podria fer, si es dóna al cas amb mainada. passejada senderisme , paseo senderismo
Passejada
Continua essent senzilla i planera, però el fet que sigui una mica més llarga fa que, segons a quina mainada se li pugui fer pesat. Els que sou grans, no tindreu  problema. 


excursió senderisme , excursión senderismo
Excursió
Compleix més el concepte que tots tenim "in mente" d'excursió. M'atreviria a dir que la pot fer gairebé tothom, però cal que ens fixem en el temps, en el desnivell i per part nostre, intentarem també donar-vos la informació sobre el tipus de camí.

 senderisme , senderismo
Trekking
Aquí estem parlant que és recomanable tenir una mínima forma física i experiència en caminar. Parlem d'excursions de més de 600m de desnivell i en les que hi inverteixes tot un dia (10 - 12 hores encara que potser, efectivament caminant només en siguin 7 ó 8). 


En general hem de pensar que tothom  (insisteixo, tothom amb una mínima forma física)  és capaç de superar caminant un desnivell fins  a 500 m. , tot i que a vegades és el número el que ens espanta.  

Pel que fa al temps, la meva experiència em diu, que si t'agrada caminar entre 3 i 4 hores no incomoden a ningú. Per sobre d'aquestes 3 hores, vol dir que tothom ho ha provat i ja sap si li agrada o no li agrada. 

Sempre recordant que caminar no és qui corre més, cal trobar el teu ritme, amb el que puguis respirar tranquil.lament, cal disfrutar del paisatge, de l'ambient, de la companyia i, sobre tot, és molt important passar-t'ho bé, que et quedin ganes de tornar-hi. 

Cap comentari: