dilluns, 9 de desembre del 2013

Quan hi ha diners, el sentit comú és el menys comú dels sentits?


senderisme, Marta Rotllan, Idees, Idees i Assessorament Turístic
Heu vist com el plafó tapa la senyal? El sentit comú no ens diu que uns senyal no hauria de tapar una altra senyal? Fixeu-vos-hi, perquè això passa sovint!

senderisme, Marta Rotllan, Idees, Idees i Assessorament Turístic
El plafó va destinat només a aquells que van direcció Girona? Potser no es camina en direcció contrària? Si la posició era aquesta, no valia la pena aprofitar la part de darrera?





Sovint, tots plegats ens queixem de les retallades, que hi ha pocs diners. 

Però a vegades val la pena veure què fèiem quan érem "feliços", quan sí que en teníem de diners.

Els que em coneixeu, sovint m'heu sentit a dir que, al menys amb tema de senderisme (rutes, excursions, passejades, etc.), ens podríem gairebé etiquetar de "nous rics". Comparat amb altres països on segur que la gent camina més que aquí la quantitat de senyals i plafons que tenim és força espectacular, tant per la quantitat com pel seu dimensionament, 

Però més enllà d'això, el que vull destacar és que sí, han estat molts els diners que s'han invertit. Però... perquè el sentit comú és el menys comú del sentits? és que quan tens massa diners no importa fer les coses ben fetes?

Potser, ara que diuen que comencem a tornar a tenir diners passarà que tinguem més cura d'invertir-los bé, de fer les coses ben fetes, i, si pot ser, a la primera!. 

Perquè... recordeu aquell anunci que deia "la feina ben feta no té fronteres, la feina mal feta no té futur"?... Doncs, sembla ser que pocs s'ho van creure de debó! 

Ara que encara no els tenim a la ma, els diners, és el moment de pensar-hi. D'aquí a uns anys, quan ja no recordem la crisi, veurem si n'hem après!

senderisme, Marta Rotllan, Idees, Idees i Assessorament Turístic
Una marca de senderisme va més enllà d'unes gotes de pintura. Cal planificar-la, dissenyar-la, marcar-la.
Quina inversió és necessària per posar tres marques a un camí?
i la inversió en manteniment, a quant puja?








Potser, i només dic potser, en les noves inversions podrà prevaldre el sentit comú i substituir la inversió de recursos humans, materials i econòmics que requereix dissenyar i marcar 3 vegades la mateixa ruta i destinar part d'aquests recursos a un manteniment
.






Em pregunto, si en aquest futur immediat, el sentit comú continuarà essent el menys comú dels sentits?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari
Marta