divendres, 29 de novembre de 2013

Receptes per caminar: el frontalReceptes per caminar, senderisme, Marta Rotllan, Idees, Idees i Assessorament Turístic


avui...
el frontal dins la motxil.la


La setmana passada, a la recepta parlava d’anar en compte amb saber a quina hora es fa fosc per així poder distribuir el temps de la ruta.

Quan penso en caminar i en la llum per caminar,  se m'acut que un dels objectes que hauria de ser imprescindible a la motxil.la és el frontal.

Per a qui no sàpiga què és un frontal, es tracta d'una làmpara relativament petita que, subjectada per una cinta, es col·loca generalment al cap per il·luminar la part frontal. Això fa que puguem caminar mentre una llanterna il·lumina en nostre davant, i fins i tot, amb les mans lliures..

Portar-la a la motxil.la ens permetrà donar-li moltes utilitats: fer-nos llum si està enfosquint, entrar i poder inspeccionar una cova, etc. Però en ocasions especials com són les situacions d'emergència, il.luminar-nos si imprevisiblement ens cau la nit a sobre, ser detectats pels cotxes si acabem caminant per una carretera,  .. en definitiva, un frontal es pot convertir en una senyal que actuï com avís en la foscor.  

Així que..poc pes, poca inversió i en canvi, una gran eina si es produeixen casos d'emergència. Això sí, sempre que la pila sigui bona! esgotada no serveix per res! ;)
Vaig aprendre aquesta recepta quan, un dia d’any nou de fa molt anys, vaig sortir a passejar una ruta de només 5Km. amb els meus pares. El dia era tant fantàsticament agradable que vam decidir-nos a dinar pel camí  En acabar, vam preguntar la ruta més curta de tornada i ens van dir “curta, fàcil i perfectament senyalitzada”. La senyalització ens va portar per mal camí, i el que havia de ser 30 minuts màxim, es va convertir en voltes i voltes per acabar tornant per la carretera amb la negra nit que hi ha un primer de gener.
Aquell dia hauria donat no sé què per tenir alguna cosa que ens fes visible per als cotxes, però, també des d’aquell dia, el frontal s’ha convertit en un "ocupa" permanent de la meva motxil.la.

Receptes per caminar, senderisme, Marta Rotllan, Idees, Idees i Assessorament Turístic
El frontal permet il.luminar el camíReceptes per caminar, senderisme, Marta Rotllan, Idees, Idees i Assessorament Turístic
La cinta ens permet subjectar-lo al cap
deixant-nos les mans lliures

Hi ha frontals de tots preus i en podem trobar a partir de 10 €. Portar-ne sempre un a la motxil.la quan sortim a caminar ens pot ajudar i fins i tot, evitar algun ensurt. I no us oblideu de revisar periòdicament que les piles no estan esgotades.

i recorda..
Abans de sortir a caminar, comprova que portis el frontal a la motxil.la! 

I si us decidiu a cuinar aquesta recepta,


espero que us deixi
un bon gust de boca!!!

Receptes per caminar, senderisme, Marta Rotllan, Idees, Idees i Assessorament Turístic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari
Marta